Maximaliseer de relatie met je hond via gedragstherapie voor honden

Maximaliseer de relatie met je hond via gedragstherapie voor hondenEen hond is de beste vriend van de mens en dat is ook niet zo gek. Een hond is loyaal, altijd oprecht blij om je weer te zien en nooit te moe of te chagrijnig om je gezelschap te houden. Een hond is dan ook een maatje voor het leven. Maar het is wel van belang dat je goed met je hond kunt communiceren. Als je wilt dat je hond je slippers haalt in de ochtend, dan moet je hond niet met iets anders aan komen zetten. En als je hond naar buiten wil om daar zijn behoefte te doen, dan moet jij niet denken dat hij honger heeft. Voor je het weet zit je hele huis eronder. Als je een hond neemt, dan denk je misschien aan al die honden op tv die netjes doen wat het baasje zegt. Ze gaan zitten als ze moeten zitten en ze rollen als ze moeten rollen. Als het baasje in nood is dan halen ze hulp en ze zijn altijd 100% loyaal. Maar dergelijke gedragsvormen komen je niet aanwaaien. Een hond moet wel degelijk getraind worden. Als je een hond niet goed traint, dan loop je het risico dat je de hond dus niet al die leuke dingen kunt aanleren. Daarnaast leert je de hond wellicht ook nog gedragspatronen aan die helemaal niet wenselijk zijn. Daarom is het dus zo belangrijk dat je kiest voor gedragstherapie voor honden. Je kunt dan ook op twee momenten gedragstherapie voor honden regelen. Als je hond nog jong is en alles nog moet leren, dan is een gedragstherapie voor honden een goed idee. Dan weet je zeker dat het vanaf het eerste begin direct goed zit en daardoor weer je ook zeker dat je de hond niet per ongeluk verkeerd gedrag aanleert. Een hond is een dier dat gemakkelijk leert en dus ook eenvoudig de verkeerde dingen leert. Structuur en duidelijkheid is wat een hond nodig heeft. Geef geen gemixte signalen, maar zorg er met korte commando’s voor dat een hond precies weet wat er van hem verlangd wordt. Maar het kan ook zijn dat je een hond neemt, hier helemaal niet over nadenkt en vervolgens eindigt met een hond die je met geen mogelijkheid commando’s kunt geven. Een hond dus, die lekker zijn eigen gang gaat. Je moet de hond dus corrigeren en geen nieuw gedrag aanleren, maar oud gedrag afleren. Als dat eenmaal klaar is, dan kun je via de gedragstherapie voor honden alsnog zorgen dat je hond het goede gedrag weer aanleert. De eerste optie is verreweg de beste, maar mocht het een hond zijn die bijvoorbeeld geadopteerd en die slecht behandeld is, dan kun je kiezen voor gedragstherapie voor honden.

Waar kan ik terecht voor gedragstherapie voor honden?

Mocht je op zoek zijn naar een locatie voor gedragstherapie voor honden, dan kun je eerst een kijkje nemen op de website van service4dogs.nl. Hier kun je namelijk altijd meer informatie vergaren over de verschillende mogelijkheden die je hebt met betrekking tot gedragstherapie voor honden. Hierbij kun je denken aan:

  • Gedragsverandering
  • Neuswerk
  • Privé training
  • BAT

Je kunt een hond dus ook leren om goed gebruik te maken van de neus. De BAT is bedoeld voor angstige honden die bijvoorbeeld slecht zijn behandeld door hun eigenaar.

Neem contact op voor gedragstherapie voor honden

Mocht je voor je hond een cursus willen organiseren, neem dan contact op met service4dogs.nl. Voor gedragstherapie voor honden ben je bij deze organisatie in ieder geval altijd aan het juiste adres.